از سوی رئیس ایسپا صورت گرفت؛ تشریح یافته های طرح "سنجش دینداری ایرانیان" در جلسه شورای هماهنگی فعالیت‌های فرهنگی دانشگاه‌ها
از سوی رئیس ایسپا صورت گرفت؛ تشریح یافته های طرح "سنجش دینداری ایرانیان" در جلسه شورای هماهنگی فعالیت‌های فرهنگی دانشگاه‌ها
28 فروردین ,1389

از سوی رئیس ایسپا صورت گرفت؛
تشریح یافته های طرح "سنجش دینداری ایرانیان" در جلسه شورای هماهنگی فعالیت‌های فرهنگی دانشگاه‌ها

رئیس مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) در جلسه شورای هماهنگی فعالیت‌های فرهنگی دانشگاه‌ها به ارائه سخنرانی با موضوع «سنجش دینداری ایرانیان» پرداخت.
به گزارش روابط عمومی ایسپا سخنرانی علی فروغی بر اساس طرح پژوهشی این مرکز با موضوع «سنجش دینداری ایرانیان » بود.
بر اساس این گزارش فروغی در ابتدا به تشریح سابقه اجرای طرح های نظرسنجی توسط ایسپا بمنظور تشخیص جهت و سرعت تحولات در بستر جامعه ایران به عنوان یکی از وظایف اساسی این مرکز پرداخت و سپس به روند اجرای پیمایش سنجش دینداری ایرانیان پرداخت. او گفت همانطور که از عنوان این پژوهش مشخص است هدف اساسی آن بررسی و شناخت میزان دینداری ایرانیان باتوجه به مولفه هایی نظیر قومیت، سطح تحصیلات، سن، جنس، مذهب و ... بوده است. وی افزود بمنظور پوشش حداکثری جامعه آماری پژوهش سنجش دینداری ایرانیان، در ابتدا کل کشور را پس از مشورت با کارشناسان آمار و نمونه گیری مرکز به هشت خوشه به شرح ذیل تقسیم کردیم:
خوشه اول: آذربایجان شرقی، آذربایجان غربی، بوشهر، چهارمحال و بختیاری،  لرستان، خوزستان، زنجان، مرکزی، هرمزگان و همدان
 خوشه دوم: اردبیل، کهگيلويه و بوير احمد، خوشه سوم: اصفهان، خراسان رضوی، سمنان،کرمان،گلستان، خوشه چهارم: ایلام،کرمانشاه
خوشه پنجم: سیستان‌و‌بلوچستان، خوشه ششم: فارس، قزوین،گیلان، مازندران، خوشه هفتم: قم و یزد و خوشه هشتم: کردستان.
وی گفت در مرحله بعد، با توجه به  حجم جمعيت خوشه و تنوع قومیتی و مذهبی از داخل هر خوشه يک یا چند استان انتخاب شد. استان‌هاي نمونه در نهايت عبارت بودند از:آذربایجان شرقی، خوزستان، هرمزگان ،کهگیلویه و بویر احمد، اصفهان، گلستان، کرمانشاه، سیستان و بلوچستان، گیلان، قم وکردستان . ضمنا  «تهران» نيز به صورت تعمدي به این نمونه اضافه شد که درنهایت 5 هزار نفر بعنوان نمونه در استان های مذکور جهت بررسی و پاسخگویی به پرسشنامه از قبل طراحی شده، انتخاب گردید.
رئیس ایسپا در ادامه مهمترین مقوله ها و مولفه هایی که در این تحقیق مورد بررسی قرار گرفته اند را برشمرد که عبارتند از؛ تعریف دین از نگاه پاسخگویان، ابعاد دین، میزان اعتقاد به اصول دین، میزان اعتقاد به فروع دین، بررسی تجربیات دینی پاسخگویان، بررسی هویت دینی، علقه های دینی، میزان پایبندی به اخلاقیات، شرعیات و همچنین میزان انجام عبادات فردی و اجتماعی.
گفتنی است بررسی و تحلیل رابطه بین متغیرهای مستقل این پژوهش نظیر سن، جنس، قومیت، مذهب، سطح تحصیلات و سایر متغیر های مستقل و هرکدام از مولفه های مذکور از مهمترین بخش های این  سخنرانی بود. 
لازم به ذکر است جلسه شورای هماهنگی فعالیت های فرهنگی دانشگاه ها با حضور معاون فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، معاون فرهنگی اجتماعی وزارت بهداشت، معاون فرهنگی نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه‌ها، معاون فرهنگی دانشگاه‌های آزاد، پیام نور، علمی-کاربردی، معاون فرهنگی سازمان بسیج دانشجویی کشور و ... در دفتر معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی برگزار شد.

درباره ایسپا
مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران (ایسپا) وابسته به جهاد دانشگاهی در راستای توسعه علمی و تحقیقاتی کشور و با قصد رفع نیاز سازمانها و نهادهای تصمیم گیر ، ضرورت توجه به افکار عمومی و لزوم بهره گیری از مشارکت و دیدگاههای شهروندان در بهبود و توسعه امور کشور در عرصه های مختلف، از سال 1380 فعالیت خود را آغاز کرده است.
برخی کارفرمایان
Alternate Text
Alternate Text
تمام حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به مرکز افکارسنجی دانشجویان ایران می باشد و استفاده از مطالب با ذکر منبع بلامانع است.
Copyright ©2024 ispa.ir All rights reserved. Powered & Designed by WebTakin.ir